Vad är reiki?

Reiki är en universell energi som löser spänningar och är ett bra behandlingssätt mot stress och ångest samt både fysiska likaväl som psykiska åkommor.

Många har idag en en stressig vardag, både på jobbet samt fritiden, vilket ger resultatet spänningar och värk vilket gör man känner man inte är tillräcklig och så är allt i spinn.

Mentala spänningar blir till fysiska i kroppen.

Att vara djupt avslappnad hjälper kroppen att läka sig själv och det blir en helhet.

Reikin tar inte bort allvarliga sjukdomar men kan vara ett behandlingskomplement till detta.

 

Anette Nyström

Ägare av Sofielunds Praktik

Hur går en reikibehandling till?

Man ligger påklädd på en behandlingsbänk med en kudde filt och eventuellt mjuka och behagliga kilar under knän/fötter.

Lyssnar på lite avslappnande musik om så önskas

Jag vägleder hela tiden vad som kommer ske och vad jag känner för spänningar/blockeringar i kroppen med händerna ovan /på kroppen.

Ibland använder jag stenar eller kristaller som komplement till behandlingen som balanserar i kroppen och punktbehandlar problemområden.

Man kan känna pirrningar,värme, kyla och ett tryck i kroppen varvid man kan hålla händerna över huvudet och känslan kommer i foten t.ex.

De allra flesta upplever en djup avslappning samt ett djupt lugn.Det är inte ovanligt att att man somnar till en stund under behandlingen.

Energin går dit där den behövs till den/det ställen som mest har behov.

Behandlingen tar ca 1 timme med samtal före och efter kanske finns frågor och funderingar samt juice och frukt ingår.

Jag utför även Reikihealing på distans som är mycket kraftfull,tillvägagångssättet är samma som hos mig fast du befinner dig hemma istället ,vi bokar tid när det passar dig.

Vid bokad tid kommer reiki att sändas till dig. Lägg dig eller sätt dig bekvämt på en plats där du kan slappna av, du kan känna pirrningar eller tryck en del kan somna,men det gör inget ur behandlingssyfte Efteråt återkopplar jag via mail vad jag har fått till mig under sessionen och har du några frågor eller funderingar tar vi dessa med.

Reiki räknas som rehabiliterande friskvård av Skatteverket om du har friskvårdspeng på jobbet kan du använda den här. För arbetsgivare innebär det att behandlingarna är avdragsgilla på samma sätt som massage.

 

Frågor eller funderingar om reiki eller mina behandlingar? Kontakta mig gärna!

Med vänliga hälsningar,